Avrupa ülkesi Türkiye'den dönenler için zorunlu karantinayı kaldırdı

Hollanda tarafından içlerinde Türkiye'nin de olduğu riskli olarak tabir edilen ülkelerden dönüşlerde uygulanan zorunlu karantina uygulamasını sonlandırıldı.

DÜNYA 02.08.2020, 19:12 02.08.2020, 20:38
Avrupa ülkesi Türkiye'den dönenler için zorunlu karantinayı kaldırdı

Hollanda, kesinlikle seyahat edilmemesi gereken bölgeleri simgeleyen kırmızı listeyle zorunlu olarak gidilmesi gerekli olan yerlerin dışında gidilmemesi gereken bölgeleri kapsayan turuncu listedeki ülkelerden dönenleri 14 günlük zorunlu bir karantinaya alıyordu.

Hükümet tarafından korona tehlikesi sebebiyle aralarında Türkiye'nin de olduğu riskli bölgeler için alınan karantina kararı yeniden gözden geçirrldi.

Hollanda'nın Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, parlamentoya göndermiş olduğu mektupta, riskli ülkelerden dönenlerin yaptığı şikayetlerin ardından zorunlu olan karantina uygulamasının kaldırıldığını duyurdu.

Türkiye de Turuncu Bölgede

Zorunlu karantina için yasal bir dayanak olmadığını belirten Hollandalı bakan, Avrupa'da son zamanlarda kırmızı veya turuncu bölge sayısının gitgide artmasından dolayı bu kararın alındığını duyurdu.

Böylece Türkiye'den Hollanda'ya dönen kişiler de normalde zorunlu karatinaya giriyordu. Fakat bu zorunluluk hükümetin aldığı kararla ortadan kalktı.

Yorumlar (0)