Avrupa tedirgin: Tedbirlerle birlikte stokçuluk da başladı

Koronavirüste yaz aylarında tedbirlerin gevşetilmesiyle ikinci dalga sinyali alan Avrupa'da kimi ülkelerde vatandaşlar olası bir sokağa çıkma yasağına karşı marketlere akın etti.

DÜNYA 15.10.2020, 18:36
Avrupa tedirgin: Tedbirlerle birlikte stokçuluk da başladı

Tüm dünyayı etkileyen korona salgınında yaz aylarına gelindiğinde tedbirlerin gevşetilmesiyle vakalar dünya genelinde bir artış gösterdi.

İlk dalgada özellikle Avrupa ülkelerini büyük bir çıkmazın içine salgın tekrar yükselişe geçti.

Fransa ve İspanya gibi ülkeler başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde vaka sayıları günlük 20 binlere kadar çıktı.

Yasaklar tekrar geliyor

Her gün vaka sayılarında yeni rekorlar kıran ülkelerde yönetimler gevşetilmiş olan salgın tedbirlerini tekrar gündemine aldı.

İngiltere’de 3 aşamalı bir uyarı sistemi devreye alındı ve riskli bölgelerde sosyal hayatı bütünüyle durdurma yoluna gidildi. Fransa’da ise 8 büyük şehir için 17 Ekim itibarıyla sokağa çıkma yasakları tekrar uygulanmaya başlanacak.

Bu durumda, ilk dalgada uygulanmış olan genel sokağa çıkma yasakları ve sınırların kapatılması gibi tedbirlerin yeniden gündeme gelebileceği söylentileri halkı tedirgin etti.

Stokçuluk yeniden başladı

Avrupa’da mart-nisan döneminde görülen market izdihamları tekrar başladı. Almanya’dan gelen görüntülerde olası bir sokağa çıkma yasağı öncesi yiyecek stoklamak isteyen vatandaşların marketlerdeki rafları boşalttığı görüldü.

Yorumlar (0)