Avrupa salgına karşı yeşil yatırım yapmayı planlıyor

Avrupa'da siyasetçiler, şirket yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından sürdürülebilir ve çevre dostu yatırım programı uygulanması çağrısı yaptı.

DÜNYA 14.04.2020, 17:04 14.04.2020, 17:08
Avrupa salgına karşı yeşil yatırım yapmayı planlıyor

Avrupa Parlamentosu (AP) Çevre Komitesi Başkanı Pascal Canfin, Twitter hesabından "Avrupa Yeşil Ekonomik Toparlanma İttifakı"  başlıklı mektup yayınladı. 

Söz konusu mektubu; Fransa, İtalya, Lüksemburg, Danimarka gibi ülkelerin bakanları, 80'e yakın AP milletvekili, 30 kadar şirketin üst düzey yöneticisi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin imzaladı.

"Koordineli bir yaklaşım gerekiyor"

Covid-19'un Avrupa'da yıkıcı sonuçlar doğurduğu anımsatılan mektupta, salgının çalışanlar ve ekonomi üzerindeki etkisinin giderilmesi için koordine bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan, Covid-19 ve iklim değişimi ile birlikte mücadele edilebileceğine dikkati çekilerek salgın sonrasında ekonomik toparlanma için çevre dostu, biyolojik çeşitliliği koruyan ve sürdürülebilir yatırımlar yapılması çağrısı yapıldı.

Yorumlar (0)