Avrupa normalleşiyor: Maske ve mesafe resmen kaldırıldı

Hollanda'da, 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı ve birçok kısıtlama bugün itibarıyla son buldu.

DÜNYA 25.09.2021, 22:09
Avrupa normalleşiyor: Maske ve mesafe resmen kaldırıldı

Hükümet tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, ülkede, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı yaptıranların, testi negatif çıkanların veyahut hastalığı daha evvel geçirenlerin 'daha fazla özgürlükten' yararlanabilmesi için duyurulan korona kartı uygulaması, bugün uygulamaya konuldu. Buna göre, restoran, kafe, tiyatro, sinema, spor ve festival etkinliklerine girişlerde sayı kısıtlaması kaldırılarak korona kartı uygulaması hayata geçti. Restoran ve kafe teraslarında ise korona kartı uygulaması geçerli olmayacak.

Ülkede 1,5 senedir uygulanan 1,5 metre sosyal mesafe kuralı bugün son buldu. Sosyal mesafe kuralının uygulamadan kalkmasıyla birlikte bazı camilerde COVID-19 öncesinde olduğu gibi mesafesiz namaz eda edilmeye başlandı.

Bar ve diskolar açılıyor

Bar ve diskolar, restoran ve kafelerde olduğu gibi gece yarısına dek açık kalacak ancak sabah 06.00'ya dek kapalı kalmayı sürdürecek. Spor faaliyetleri, festival ve açık alanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerde aşı kartı veyahut negatif test neticesi ibraz edilmesi kaydıyla koltuk kapasitesinin tamamı, kapalı salonların da yüzde 75'i kullanılabilecek. Etkinliklerin gece yarısından sonra sürmesi halinde içecek servisi durdurulacak.

'Maskesiz' yüz yüze eğitim

Lise, ortaokul ve yüksekokullarda maske takma mecburiyeti ile sınıflarda bulunabilecek öğrenci kısıtlaması kalktı. Ayrıca ilkokullarda koronavirüs vakasının görülmesi halinde tüm sınıfın karantinaya girmesi kuralı da son buldu. Buna göre, sınıfta bir öğrencinin koronaya yakalanması halinde sınıfın geri kalanı eğitime yüz yüze olarak devam edecek.

Evden çalışma tavsiyesi kaldırıldı

Uçaklarda ve toplu taşımada maske kuralı sürse de istasyon ve havaalanlarında maske takma mecburiyeti kalktı.

Ayrıca evden çalışma önerisi de kaldırıldı.

















Yorumlar (0)