Avrupa'nın önde gelen gazetesi yazdı: ABD'nin imajı yerle bir oldu!

Avrupa'da ünlü bir gazete ABD'de yaşanan polis şiddetiyle Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından ülkede vatandaşların artık kendilerini güvende hissetmediğini ve hükümetin imajının yerle bir olduğunu yazdı.

DÜNYA 04.06.2020, 21:50
Avrupa'nın önde gelen gazetesi yazdı: ABD'nin imajı yerle bir oldu!

Polonyanın önde gelen basın yayın organlarından olan Rzeczpospolita, siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protesto gösterilerini kontrol altına almaya çalışan polis ve ABD ordusunun tedbirleriyle birlikte bu olayın başından yaşanmasının ABD'nin imajını alt üst edeceğini ifade etti.

Vatandaşlar kendilerini güvende hissetmiyor

Gazetenin yazarları, ABD'de vatandaşların artık kendilerini güvende hissetmediklerini ve hükümet yetkililerin de bu durumdan endişe duyduğunu kaydetti.

Yazarlar toplumda oluşmaya başlayan eşitsizliğin yakında çok daha derin bir şekilde izleneceğini kaydetti.

Ne olmuştu?

46 yaşındaki siyahi Geogre Floyd 25 Mayıs tarihinde ABD'nin Minnesota eyaletinde polis gözaltısı sırasında boğularak öldürülmüştü. Olayın ardından ülkede başlayan protestolar birçok eyalete yayılmış, Trump, Washington önüne binlerce ordu mensubunu görevlendirmişti. Olayların kontrol altına alınamadığı bazı eyaletlerde OHAL ve sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)