Avrupa kıpkırmızı

ECDC (Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi), koronavirüs seyahat haritasına dair son güncellemede, bütün Avrupa kıtasını koyu kırmızı renkle boyayarak kıtanın çok yüksek seviyede enfeksiyon riski altına olduğunu ortaya koydu.

DÜNYA 03.02.2022, 22:37 04.02.2022, 17:58
Avrupa kıpkırmızı

ECDC'nin her hafta perşembe günü güncellediği haritaya göre, yeşil düşük riskli, turuncu orta seviyede riskli, kırmızı yüksek riskli, koyu kırmızı ise çok yüksek seviyeli enfeksiyon riskli ülkeleri temsil ediyor. AB (Avrupa Birliği) üyesi ülkeler, bahse konu renk kodlarına göre seyahat önlemleri alıyor.

Bugün güncellenen haritada Avrupa'daki bütün ülkelerin koyu kırmızı renkle boyandığı görüldü.

Haritadaki duruma dair yayımlanan raporda, son birkaç haftadır pozitif vaka sayılarının çok yüksek miktarda arttığı, buna karşın vefat sayılarındaki stabil seyrin sürdüğü belirtildi.

En fazla vakanın 50 yaş altındakilerde görüldüğü kaydedilirken, vaka bildirim ve vefat oranlarının önümüzdeki birkaç hafta içerisinde artmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Kıtanın yüzde 70'i tam doz aşılı

Delta ve Omicron varyantlarının bazı ülkelerde aynı oranda etkin olduğu, Omicron varyantının hızla yayılmayı sürdürdüğü ve Avrupa ülkelerinin yeni dalganın farklı aşamalarında olduğu ifade edildi.

Avrupa ülkeleri, pozitif vakalardaki yükselişe karşın Omicron varyantının çok hafif semptomlarla atlatılması ve çok yüksek aşılama oranları sebebiyle salgın tedbirlerini birbirine ardına uygulamadan kaldırıyor.

Avrupa'daki yetişkin bireylerin yüzde 81'i, bütün nüfusun yüzde 70'i çift doz aşılanmış, yetişkin bireylerin yüzde 52'si, bütün nüfusun yüzde 42'si hatırlatma dozu da almış vaziyette.

Yorumlar (0)