Avrupa hayaliyle Yunanistan’a kaçtılar, işkence görüp gönderildiler

Avrupa’ya gitme umuduyla Yunanistan’a giden Pakistan uyruklu 15 göçmen, 4 gün boyunca Yunan askerleri tarafından işkence gördü. Türkiye’ye gönderilen göçmenler, yaşadıkları dehşeti, “Türk askerleri olmasaydı ölecektik. Onlar, üstümüzdeki kıyafetleri verdi” sözlerini kullandı.  

DÜNYA 13.10.2021, 16:01 14.10.2021, 09:12
Avrupa hayaliyle Yunanistan’a kaçtılar, işkence görüp gönderildiler

Pakistan uyruklu 15 göçmen, Avrupa’ya gitme hayaliyle Yunanistan’a gitmek istedi. 

4 gün boyunca işkence gördü

Karayusuf etrafında bir bota binen ve Yunanistan’a gitmeye çalışan göçmenler kıyıya yaklaştığı esnada Yunan askerleri tarafından yakalandı. Kampta 4 gün boyunca Yunanistan askerli tarafından işkence gören düzensiz göçmenler, Türkiye sınırına bırakıldı. Sınırda neredeyse ölmek üzere olan Pakistan uyruklu Ali Hamza ve Hadım Hüseyin, Türk askerlerinin yardımı sayesinde kurtuldu. Türk askerlerinin yardımı sayesinde hayatta kalan Pakistanlı göçmenler, yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı:

“Yunanistan’a gitmek istiyorduk. Daha sonra bizi yakaladılar ve 4 gün bizi dövdüler ve bizi Türkiye’ye geri gönderdiler. Sonra bizi Türk askerleri buldu, kıyafetimizi ve ayakkabımızı verdiler fakat Yunan askerleri ne su ne de yemek verdi. Bize 4 gün boyunca bir şey verilmedi. Çalışmak zorunda olduğumuz için gittik, ne yapacağımızı gerçekten bilmiyoruz. İlaç alamıyoruz ve kötü durumdayız. Biz toplamda 15 kişiydik, benimle birlikte bir arkadaşıma işkence yaptılar”

Yorumlar (0)