Avrupa diken üstündeydi: Beklenen haber geldi

Danimarka Enerji Ajansı, Rusya Federasyonu'na ait Kuzey Akım 2 boru hattındaki doğal gaz sızıntısının durduğunu açıkladı.

DÜNYA 01.10.2022, 21:58 03.10.2022, 08:22
Avrupa diken üstündeydi: Beklenen haber geldi

Danimarka Enerji Ajansı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu boru hattını işleten firma tarafından, Rusya Federasyonu'ndan Almanya'ya uzanan Kuzey Akım 2 boru hattındaki basıncın dengelendiği hususunda bilgilendirildikleri belirtildi.

Bu durumun da boru hattındaki gaz sızıntının durduğunu gösterdiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

İsveç ve Danimarka açıklarında Rusya Federasyonu'na ait Kuzey Akım 2 ve Kuzey Akım 1 boru hatlarında üç sızıntının tespit edildiği bildirilmiş, gemilerin bölgeye gelmemesi yönünde uyarıda bulunulmuştu.

İki ülke de gaz sızıntılarının bir kaza değil, kasıtlı bir eylemin neticesi oluştuğuna yönelik emareler bulunduğunu duyurmuştu.

AB (Avrupa Birliği) de Kuzey Akım 2 ve Kuzey Akım 1 boru hatlarındaki doğal gaz sızıntılarının kasıtlı bir eylemin neticesinde olduğunu, tesadüfi gelişmediğini açıklamıştı.

Kuzey Akım 1 boru hattının üzerinden gaz sevkiyatları, gerekli bakımların gerçekleştirilmediği öne sürülerek 31 Ağustos 2022'de durdurulmuştu.

Yorumlar (0)