Avrupa'dan itiraf: Ölüm sayıları gerçek değil!

ECDC (Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi) Direktörü Andrea Ammon, "Avrupa'daki hükûmetler tarafından yayınlanan ölüm sayıları gerçeği yansıtmıyor" açıklamasında bulundu.

DÜNYA 05.05.2020, 08:30
Avrupa'dan itiraf: Ölüm sayıları gerçek değil!

Avrupa'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısının gizlendiği ileri sürüldü.

Avrupa Parlamentosundaki Çevre Komitesinde milletvekillerine seslenen ECDC (Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi) Direktörü Andrea Ammon, Avrupa ülkelerinin sosyal mesafe önlemleri ve "evde kalma" politikaları sayesinde son 14 günde koronavirüsün bulaşma oranının yüzde 45 düştüğünü söyledi.

Bakım ve huzurevlerinde durumun ciddiyetini koruduğunun altını çizen ECDC Direktörü Andrea Ammon, "Avrupa'daki ölümlerin yüzde 50'den fazlası bakım evlerinde gerçekleşti." bilgisini verdi.

Maskenin etkisi

Maske kullanımının etkilerine de temas eden ECDC Direktörü Andrea Ammon, "Maske sadece ilave bir koruma aracı olabilir. Tam olarak koronavirüsü önleme açısından ne kadar aktif bir rol oynadığını henüz bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi Direktörü Andrea Ammon, Avrupa'daki hükûmetler tarafından yayınlanan ölüm sayılarının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, "Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi'nin bu rakamlara ilişkin güveni son derece düşük" dedi. 

Yeni tip koronavirüsün kısa süre içinde yok olmayacağının altını çizen ECDC Direktörü Andrea Ammon, bunun için hazırlıklı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)