Avrupa'da koronavirüs durmuyor: İki bakan yardımcısı da yakalandı!

İtalya'da Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri ile Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani de koronavirüse yakalandı.

DÜNYA 14.03.2020, 17:47 14.03.2020, 17:49
Avrupa'da koronavirüs durmuyor: İki bakan yardımcısı da yakalandı!

İtalya'da bin 266 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve 17 bin 660 kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs (Covid-19), ülkede bulunan siyasetçiler arasında da hızla yayılmayı sürdürüyor.

Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri, yaptığı yazılı açıklamada, "Birkaç gün önce pozitif çıkan bir şüpheliyle temasım olmuştu. Belirtilerim olduğu ilk andan itibaren kendimi izole ettim. Testim pozitif çıktı. Hemen Sağlık Bakanlığının belirlediği protokolü uygulamaya başladım. Evde de eşim ve çocuğumla yaşadığım yerleri ayırdık." ifadelerine yer verdi. 

Aynı zamanda, Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani'ye uygulanan testin de pozitif çıktığı ve Ascani'nin kendisini karantina altına aldığı kaydedildi. 

Güvenlik protokolü imzalandı

Yayınlanan son karaname ile üretimi sürdürmeleri için açık tutulmasına yönelik karar alınan fakat işçilerin sağlık ve güvenlik kaygıları nedeniyle çalışmak istemediği fabrikaların durumu da kesinleşti. 

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “18 saatlik uzun ve detaylı tartışmanın ardından iş yerindeki güvenlik protokolü, sendikalarla nihayet imzalandı. Bu ülkenin iyiliği ve işçilerin sağlını korumak için iyi bir şey. İtalya durmuyor." ifadelerini kullandı. 

Fabrika ve üretim tesislerinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı gerekli tedbirleri almayan yerlerin bir an önce kapatılmasına karar verildi. 

Yorumlar (0)