Avrupa'da "kıymetlim" tuvalet kağıdı, bizde ise...

Her ülkenin geçmişten gelen ve genlerine yerleşen gizli ihtiyaçları bulunuyor. Türkler de kıtlık korkusu ön planda iken Avrupa'da korku kendini temizlik ürünlerinde gösteriyor.

DÜNYA 14.04.2020, 14:32
Avrupa'da "kıymetlim" tuvalet kağıdı, bizde ise...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, farklı ülkelerde farklı ihtiyaçları ortaya çıkarıyor.

Türkiye'de haftasonu uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağında vatandaş cips, kola ve kuru yemiş gibi gıdalara akın ederken, Almanya'da tüm marketlerde tuvalet kağıtları yağmalanmıştı.

Cips ve kola yağmasının neredeyse bir bakanın yerinden olmasına yol açtığı Türkiye'de yasak öncesi de marketlerin makarna gibi uzun ömürlü gıda reyonları boşaltılmıştı.

Koronavirüsü öldürdüğü bilim insanlarınca açıklanan kolonya ise Türkiye'nin alkol stoğunun tükenmesine neden olmuş, fırsatçıların bunu kullanmasıyla kolonya fiyatları onlarca kat yükselmişti.

Almanya’da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 2’den fazla kişinin bir araya gelmesinin engellenmesi, işletmelerin kapalı tutulması gibi bir dizi tedbir alındı.

Başkent Berlin’de turistik yerlerden biri olan Mauer Park'taki duvarlara koronavirüs ile ilgili grafitiler çizildi.

Bir grafiti de yeni tip koronavirüs salgınının başlamasının ardından özellikle Avrupa ülkelerinde yapılan tuvalet kağıdı alışverişi ve stoğuna atıfta bulunuldu.

11 Oscar ödüllü "Yüzüklerin Efendisi" filminin karakteri Gollum'un tuvalet kağıdına "Kıymetlim" şeklinde seslendiği yazı dikkati çekti.

Gollum'un "kıymetlim" diye hitap ettiği tuvalet kağıdı ise, "Buz Devri" animasyon filmlerindeki kıyametleri elindeki pelit ile başlatan Scrat karakterinin elinde duruyor.

Parkta yer alan bir grafiti de Fransa'da, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesi gerektiğini söyleyen 2 doktorun söylemlerine gönderme yapılıyor.

Bu graffitide "Afrika bir test laboratuvarı değil" yazısı dikkati çekiyor.

Yorumlar (0)