Avrupa'da bir ilk: Danimarka'dan şaşırtan karar

Danimarka hükümeti, COVID-19'u sosyal yönden kritik hastalık kategorisinden çıkarırken, 1 Şubat tarihi itibarıyla bütün sınırlamaları kaldırma yönünde karar verdi.

DÜNYA 27.01.2022, 00:49 27.01.2022, 16:44
Avrupa'da bir ilk: Danimarka'dan şaşırtan karar

Başbakan Mette Frederiksen, COVID-19'u sosyal yönden kritik hastalık kategorisinden çıkarma kararı alırken, 1 Şubat tarihi itibarıyla bütün sınırlamaları kaldırma yönünde karar verdiklerini ve parlamentodaki diğer partilerden de destek geldiğini dile getirdi.

Yalnızca ülkeye yurt dışından giriş yapmak için aşı pasaportu uygulamasının süreceğini belirten Frederiksen, "1 Şubat tarihinden itibaren bütün sınırlamaların kaldırılması yönünde karar verdik. COVID-19'dan enfekte olan bireylerin sayısı zirve yapacak, ardından da düşüşler gözlenecek." sözlerini sarf etti.

Sınırlamalar geçmişte kalsa ve gündelik yaşam geri dönse dahi yetkililerin COVID-19 verilerini yakından takip edeceğini söyleyen Frederiksen, COVID-19 aşısının dördüncü dozunun da uygulanacağını söyledi.

10 Eylül'de de kısıtlamalar kaldırılmıştı

Ülkede 10 Eylül 2021 tarihinde salgınının tam anlamıyla kontrol altına alındığı ve bu sebeple tüm önlemlerin uygulamadan kaldırıldığı duyurulmuştu. Daha sonra, pozitif vakaların kontrolden çıkmasıyla birlikte 15 Kasım 2021 tarihinden itibaren tekrar sınırlamalar uygulanmaya başlanmıştı.

Danimarkalı yetkililerce yapılan 3 Ocak tarihli açıklamada, Omicron'un COVID-19 salgınının sonunu getireceğine ve 2 ay içerisinde insanların normal yaşamlarına tekrar geri döneceğine işaret edilmişti.

Ülkede virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3.635'e yükseldi. Danimarka'daki pozitif vaka sayısı ise 1.484.771'e yükseldi.











Yorumlar (0)