Avrupa Birliği’nin “ilham veren isimler” listesinde dünyaca ünlü Türkler yer aldı 

Avrupa Birliği tarafından 2021 için hazırlanan “ilham verenler” listesinde ilk sırada Özlem Türeci ve Uğur Şahin de yer aldı. BioNTech’in kurucusu olan Türk bilim insanları, “herkes için ilham veren kişiler” olarak seçildi. 

DÜNYA 28.12.2021, 08:21 28.12.2021, 13:58
Avrupa Birliği’nin “ilham veren isimler” listesinde dünyaca ünlü Türkler yer aldı 

Avrupa Birliği, 2021 için “ilham veren isimler” anketini hazırladı. AB Komisyonu tarafından hazırlanan anket, sosyal medya üzerinden yayınlandı. “Bilimin Gücü” başlığını ilk sıraya koyan AB Komisyonu, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucuları olan Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i listeye ekledi. 

Herkes için ilham veriyorlar 

Dünyada Covid-19'a karşı etkili olan ilk aşıyı üreten Türk bilim insanları Türeci ve Şahin, Almanya tarafından liyakat nişanı ile ödüllendirilmişti. Bunun da hatırlatıldığı ankette, Avrupa Birliği Komisyonu iki bilim insanını “herkes için ilham verici” ifadeleri ile duyurdu. 



Aşının paylaşılması, ikinci sırada

2021 senesinde pandemi ve küresel zorluklara karşın ilham verici şekilde umut ve dayanışma hikayeleri yazdıklarını belirten AB Komisyonu, AB ülkelerinin orta ve düşük gelirli ülkelere toplamda 350 milyon doz aşı paylaşmasını ise listede “dayanışmanın gücü” başlığıyla paylaşarak ikinci sıraya koydu. 

“Fikirlerin Gücü” üçüncü sırada 

AB Komisyonu’nun listesinde üçüncü sırada “fikirlerin gücü” başlığıyla “Avrupa’nın Geleceği Konferansı” yer aldı.  

Listede “yeşil dönüşüm”, “Avrupa’yı gezen tren”, “Erasmus+ programının 35’inci yıl dönümü sebebiyle 2 Euroluk madeni paranın yeni tasarımı”, “İtalyan atlet Beatrice Vio’nun Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanması”, “2 Galileo uydusunun Uzay’a gönderilmesi” yer aldı. 

Yorumlar (0)