Avrupa Birliği, temmuz ayına kadar yetişkin nüfusunun çoğunu aşılamayı hedefliyor 

Avrupa Birliği, haziran ayının sonuna kadar üye ülkelerine yüksek sayıda Covid-19 aşısı dağıtmayı ve ülkelerindeki yetişkin nüfusun yüzde 70’ini aşılamayı düşünüyor. 

DÜNYA 06.04.2021, 17:34 07.04.2021, 09:11
Avrupa Birliği, temmuz ayına kadar yetişkin nüfusunun çoğunu aşılamayı hedefliyor 

AB görevlileri, 2021 yılında ocak-mart ayları arasında üye ülkelerine toplamda 100 milyon doz aşı ulaştırdıklarını bildirdi. Haziran sonuna kadar 160 milyon doz daha aşı dağıtımı yapmayı hedefleyen Birlik, 450 milyon nüfusunun yüzde 70’i kadarını aşılamayı hedefliyor.



Aşı sayesinde toplu bağışıklık elde edilecek

AB Komisyonu Sözcüsü Stefan De Keersmaecker, haziran ayının sonuna kadar ulaştırılacak toplam aşılarla birlikte 260 milyon aşının olacağını ve bunların yapılmasıyla birlikte yetişkin (18 yaş üstü) nüfusun yüzde 70’inin aşılanacağını aktardı.

Yaptığı basın toplantısında AB’nin üye ülkeleri hakkında hedeflerini söyleyen Sözcü, aşılar sayesinde “sürü bağışıklığı” kazanılacağını belirtti. 

Şimdiye kadar BioNTech-Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson & Johnson aşılarının kullanımına onay veren Avrupa İlaç Ajansı’nın hedeflerinin gerçekleştirilmesinin “ülkelerin aşıyı uygulama hızına bağlı” olduğunu da aktardı.



Nisan ayında Johnson & Johnson geliyor

Nisan ayının 15’inden sonra dağıtımına başlanacak olan Johnson&Johnson aşısının tek doz olarak uygulanması bekleniyor. 

Yorumlar (0)