Avrupa Birliği'nden Londra hamlesi

Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi'nce gerçekleştirilen açıklamada, İngiltere ve AB'nin başkent Londra'da AB Büyükelçiliği açılması hususunda anlaşma sağladığı bildirildi.

DÜNYA 06.05.2021, 00:48 06.05.2021, 15:28
Avrupa Birliği'nden Londra hamlesi

EEAS (Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, İngiltere ile AB (Avrupa Birliği) arasında ülkenin başkenti Londra'da bir AB Büyükelçiliği açılması hususunda anlaşmaya varıldığı dile getirildi.

Londra'da büyükelçilik açılıyor

Avrupa Birliği Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Avrupa Birliği Büyükelçiliği açılması hususunda gerçekleştirdikleri ortak açıklamada kendine yer bulan EEAS'nin açıklamasında, "Pragmatizm ve iyi niyete dayalı, Avrupa Birliği-İngiltere Delegasyonu'nu kurmak üzerinde bir anlaşma sağlamış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. AB Büyükelçisi, ülkelerin görev başkanları ile tutarlı bir makama sahip olacaktır. AB Delegasyonu'nun diplomatik personelleri, adaletin etkili bir biçimde yönetilmesini sağlarken, eş zamanlı olarak etkili bir biçimde faaliyet göstermek için gerekli olan dokunulmazlıklara ve ayrıcalıklara da sahip olacaklardır." ifadelerine yer verildi.



Ticaret anlaşması imzalanmıştı

Diğer yandan, 1 Şubat 2020'de AB'den ayrılan İngiltere ile Avrupa Birliği arasında aylar boyunca süren müzakerelerin ardından her iki taraf 24 Aralık 2020 tarihinde bir ticaret anlaşmasına imza atmıştı.

Yorumlar (0)