Avrupa Birliği'nden Libya açıklaması

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Borrell, Libya'ya başka ülkeler tarafından yapılan müdahalelerin sona ermesi çağrısında bulundu.

DÜNYA 07.01.2020, 20:35
Avrupa Birliği'nden Libya açıklaması

Avrupa Birliği (AB) üyeleri Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ve İtalya'nın dışişleri bakanları ile olağanüstü bir toplantı alan Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Libya'da yaşananlara dair bir açıklama yaptı. AB'nin en üst düzey diplomatı olan Borrell, Birliğin Libya'da bir ateşkes ortamı oluşturulması için çaba harcadığını ifade etti.

Türkiye'ye çağrıda bulundu

Yüksek Temsilci Borrell, Türkiye'nin Libya'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan meşru hükümet konumundaki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) verdiği desteği de eleştirerek askeri uzman ve teknik ekip sevkiyatının kesilmesi gerektiğini dile getirdi.

Borrell, "Ateşkes talep ettik, aynı zamanda tırmanmanın durmasını ve son günlerde artan dış müdahalenin sona ermesini talep ettik. Bunun bizim tarafımızdan reddedilen Türkiye'nin Libya'ya asker göndererek müdahale etme kararına atıf olduğu aşikar" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)