Avrupa Birliği'nden çevreye 1 trilyon avroluk yatırım!

Avrupa Komisyonu, "Avrupa Yeşil Düzen" çerçevesinde 2050 yılına kadar ilk iklim-nötr kıta olabilmek için 1 trilyon avroluk bütçe ayrıldığını açıkladı.

DÜNYA 14.01.2020, 21:08
Avrupa Birliği'nden çevreye 1 trilyon avroluk yatırım!

Avrupa Birliği (AB), dünyanın ilk iklim-nötr kıtası olmak için çalışmalarını hızlandırıyor. Avrupa Komisyonu, bugün yapılan açıklamayla kıtanın 2050 yılına kadar iklime zararsız hale getirilmesi için hazırlanan "Avrupa Yeşil Düzen" planı için hazırlanan yatırım programını duyurdu.

Avrupa Birliği büyük destek sağlayacak

Programa göre AB, 2050 yılına kadar varılması planlanan hedefler için yapılan yatırımlara daha fazla destek sağlayacak. AB, çevre dostu olmakla birlikte rekabetçi bir ekonominin oluşturulması için önemli teşvikler verecek. AB, bütçesinin 503 milyar avroluk bir kısmını iklim ve çevre hedefleriyle uyumlu olan programlar ve projelere aktaracağını açıkladı.

Birlik, aynı zamanda kamu sektörü ve özel sektörün ortaklaşa yürüttüğü projelere 279 milyar avro yatırım sağlayacağını açıkladı. AB ve üyelerinin ortak finansmanıyla yapılacak iklim dostu projelere ise 114 milyar avro ayrılacak.

Von der Leyen, anlaşmayı "Ay'a çıkış anımız" diye nitelemişti

1 Aralık'ta görevine başlayan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, görevinin en önemli kısımlarından birinin Avrupa'yı "yeşil bir kıta" yapmak olduğunu söylemişti ve "Avrupa Yeşil Düzen"in duyurusunu "Avrupa'nın Ay'a çıkış anı" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0)