Avrupa Birliği İngiltere’yi mahkemeye verdi

Avrupa Birliği, İngiltere’yi Cebelitarık’tan elde edilen ve yasa dışı olan vergi muafiyetlerini tahsil etmediğini gerekçe göstererek mahkemeye verdi.

DÜNYA 19.03.2021, 18:40 21.03.2021, 09:24
Avrupa Birliği İngiltere’yi mahkemeye verdi

Avrupa Birliği Komisyonu, İngiliz toprağı olan Cebelitarık’ta şirketlere sağlanmış olan 100 milyon avroluk vergi muafiyetlerinin tahsil edilmemesi sebebiyle Avrupa Adalet Divanı’nda yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Cebelitarık’taki söz konusu kurumlar vergisi muafiyetlerinin İngiltere’nin Avrupa Birliği üyesi olduğu 2011 ve 2013 yılları arasını kapsadığını söyleyerek, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2018 senesinde bu uygulamayı kamu destek kurallarına aykırı bularak faydalananlardan tahsil edilmesine ilişkin karar aldığı ifade edildi.

“Tahsilat hızlıca gerçekleştirilmeli”

Avrupa Birliği’nin 2019 senesinde Cebelitarık yetkililerine karara ilişkin bilgilendirme yapıldığının ifade edildiği açıklamada, tahsilatın hızlıca yapılması gerektiğine dikkat çekildiği de kaydedildi.

Açıklamanın devamında üstünden 2 sene geçmesine karşın tahsilatın yalnızca küçük bir kısmının gerçekleştirilmesi sebebiyle sürecin başladığı duyuruldu.

Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin kamu desteklemelerini nasıl sağlayacaklarını belirleme yetkisi Avrupa Birliği Komisyonu’nun görev alanında.

AB ülkeleri vergi muafiyetlerini ve kamu desteklemelerini yalnızca rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun olan koşullarda kullanıyor.

Yorumlar (0)