Avrupa Birliği, görüşmeler için Brexit'i bekliyor!

Avrupa Birliği, Birleşik Krallık'la ilişkileri Brexit'ten hemen sonra görüşmeye hazır.

DÜNYA 11.12.2019, 16:24 11.12.2019, 16:31
Avrupa Birliği, görüşmeler için Brexit'i bekliyor!

Reuters'e konuşan bir Avrupa Birliği (AB) yetkilisi, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılış süreci olan Brexit'in gerçekleşmesinden hemen sonra AB'nin gelecek ilişkileri görüşmek için Birleşik Krallık'la konuşmaya hazır olduğunu söyledi.

12 Aralık'ta genel seçim var

3 yıl boyunca AB'yle yürütülen görüşmeler sonucunda varılan anlaşmaların bir türlü Birleşik Krallık Parlamentosu'ndan onay alamaması üzerine çıkmaza giren ülke, 12 Aralık'ta düzenlenecek seçimlerle AB'den ayrılık sürecinin geleceğini de belirleyecek bir karar alacak.

Reuters'e konuşan AB yetkilisi, Perşembe günü düzenlenecek genel seçimlerden çıkan sonuç ne olursa olsun AB'nin Birleşik Krallık'la Brexit sonrası görüşmeye istekli olduğunu belirtti.

Conte karşı taraftan adım bekliyor

Image result for giuseppe conte
İtalya Başbakanı Conte

Avrupa Konseyi'nin bu hafta düzenleyeceği zirve öncesinde ülkesinin parlamentosunda konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de Salı günü yaptığı konuşmada AB ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkiyi Londra yönetiminin istekliliğinin belirleyeceğini söyledi. Conte, İtalyan Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada "Hevesli bir ortak, kişilerin serbest dolaşımı gibi konularda gerekli tavizleri vermeden ilişkilerin ilerlemesini bekleyemez" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)