Atlantik kıyısı, cesetlerle kaplandı

Fas’ın Atlantik kıyısında küçük bir göçmen teknesi battı. Teknedeki 44 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. Göçmenlerin küçük tekneyle İspanya’nın Kanarya Adaları’na ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

DÜNYA 09.05.2022, 11:48 10.05.2022, 09:20
Atlantik kıyısı, cesetlerle kaplandı

Fas’ın Atlantik kıyısındaki Abu Khatar şehrinde facia yaşandı. Küçük bir tekneye binen onlarca düzensiz göçmen, İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gitmek amacıyla yola çıkmışken bir süre sonra battı. Kaza hakkında açıklama yapan Caminando Fronteras Göçmenleri Savunma Grubu Sözcüsü Helena Maleno, teknede onlarca düzensiz göçmen olduğunu ve bunların 44’ünün hayatını kaybettiğini dile getirdi. öte yandan teknede olan 12 kişinin de hayatlarının kurtulduğu ancak Fas hükümeti tarafından tutuklandıkları kaydedildi.



Cesetler, denizde yüzüyor

Helena Maleno, cesetlerin şu anda denizde yüzer halde olduğunu ve görevlilerin çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. Öte yandan Fas’ın güneyinde bulunan Atlantik şehrinin Tarfaya kıyısından geçtiğimiz mart ayında küçük bir tekneyle yola çıkan 40’tan fazla göçmen de hayatını kaybetmişti. Göçmenlerin çoğu bebek ve kadındı.

Yorumlar (0)