Atina sokakları alev alev

Başkent Atina’da polis şiddetini protesto eden eylemciler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada, 5 kişi gözaltına alındı, 1 polis memuru ise yaralandı.

DÜNYA 10.03.2021, 00:15 10.03.2021, 14:45
Atina sokakları alev alev

Başkent Atina’nın Nea Smirni Meydanı'nda bir araya gelen ve aralarında öğrencilerin de yer aldığı 5 bin kişilik grup, güvenlik güçlerinin aşırı şiddet kullanımını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Polis şiddeti protesto edildi

"Polis ve şiddet her yerde; sağlık ve yoğun bakım ünitesi hiçbir yerde", "Polisler, mahallemizden dışarı", "Maskenin altında sesimiz var, baskıya ve teröre son" yazılı pankartlar taşıyan protestocular, Nea Smirni Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanıldı

Emniyetin önünden yoğun güvenlik tedbiri alan çevik kuvvet ekipleri, kendilerine sopa, taş, molotofkokteyli ve havai fişek ile saldıran yüzleri maskeli gruba ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları ile karşılık verdi.

Yaklaşık 1 saat boyunca devam eden olaylarda, 1 emniyet mensubu yaralandı, 5 protestocu ise gözaltına alındı.

Eylemcilerin cadde ve sokaklardaki çöp bidonlarını ateşe vermesi sebebi ile park halinde bulunan çok sayıda araç ve bazı dükkanlar zarar gördü.

Eylemcilere şiddet uygulandı

Nea Smirni Meydanı’nda 7 Mart'ta, polislerin eylem yapmak isteyen bazı şahıslara aşırı şiddet uygularken görüntülerinin sosyal medya mecralarında paylaşılması, tepkilere sebep olmuştu.

Atina Savcılığı, olaya ilişkin idari soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.



















Yorumlar (0)