Atina sınıra 208 km bariyer kuruyor

Yunanistan hükümeti Türkiye'den mültecilerin Avrupa'ya olası bir geçiş denemelerini engellemek amacıyla sınıra 208 km uzunluğunda bir bariyer kurmaya hazırlanıyor.

DÜNYA 31.05.2020, 19:54 20.01.2021, 18:44
Atina sınıra 208 km bariyer kuruyor

Atina hükümeti Türkiye-Yunanistan sınırının bulunduğu Meriç Nehri'nin kendi kısmındaki bariyerlerini genişletme konusunda bir karar aldı. Ülkenin Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, basın yayın kuruluşuna yaptığı bir açıklamada Ankara'dan gelen binlerce göçmen olduğunu belirterek bu kişilerin tekrar Avrupa'ya geçme denemesi yapabileceğini söyledi ve ülkesinin egemenliğini koruması için gereken tüm önlemleri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini ifade etti.

Hedef 208 km bariyer

Öte yandan Yunan basınında konuyla ilgili Atina'nın Meriç'in farklı lokasyonlarına 26 kilometre uzunluğunda çit kurduğu ve toplamda ise 208 kilometre uzunluğunda bir bariyer oluşturma hedefleri bulunduğunu aktarıldı. Sınırın kuzeyinde mevcut olarak 12 km uzunluğunda bir çit bulunuyor. 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Şubat sonunda Türkiye tarafından sığınmacıların Avrupa'ya geçişi amacıyla artık kapıların sınır görevlileri tarafından durdurulmayacağı açıklanmıştı. Bununla birlikte sınırı geçmek isteyen mülteciler Yunanistan sınırında polisin sert tepkisi ve darbıyla Türkiye'ye geri dönmek durumunda kalmıştı.

Yorumlar (0)