Atina Camii'nde Müslümanlar ilk cuma namazını kıldı

Yunaistan'da 14 senelik bir inşa ve plan süreci sonrasında 2 Kasım Pazartesi günü ibadete açılan camide Müslümanlar ilk cuma namazını kıldı.

DÜNYA 06.11.2020, 23:04
Atina Camii'nde Müslümanlar ilk cuma namazını kıldı

Yunanistan başkenti Atina'da korona tedbirleri dahilinde mesafe ve maske kuralları gözetilerek kılınan Atina Camii'ndeki namaz için cemaat, 3 kadın ve 9 erkek olmak üzere toplamda 12 kişiyle sınırlı tutuldu.

Yunanca okutulan cuma hutbesinde, camilerin önemine işaret edildi ve Hz. Muhammed'in döneminde mescidlerin yalnızca ibadet için değil, bununla birlikte okul ve mahkeme olarak da hizmet verdiği açıklandı.

10 yıldır inşaata başlanamamıştı

Atina Camii'nin yapılmasına ilk olarak 2006 senesinde karar verilmiş fakat bürokratik süreçlerin uzaması, hukuki olan engeller ve aşırı sağ kesim tepkileri sebebiyle 10 senedir inşaaya başlanamamıştı.

Votanikos'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı atıl bir yerleşke üzerinde tamamlanan inşaat, Yunan Parlamentosu'nca alınan karar sonrası dörtlü bir konsorsiyumca üstlenilmişti.

Minaresi bulunmuyor

Yaklaşık olarak 850 metrekare büyüklüğünde olan 350 kişilik kapasiteli caminin minaresi bulunmuyor.

Caminin yönetimi, Maliye ve Eğitim bakanlıklarından iki devlet görevlisi, iki belediye çalışanı yüksek mahkeme hakimi ve Müslüman cemaat temsilcilerinin bulunduğu 7 üyeli bir kurula devredilecek.

Caminin ilk imamı Fas kökenli Yunan vatandaşı 49 yaşındaki Muhammed Zaki olmuştu.

Yorumlar (0)