'Atatürk sayfasını yırtın' genelgesi: Bakanlıktan sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, GKRY'de (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) Eğitim Bakanlığı'nın okullarda okutulan bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın yırtılmasına yönelik talimat vermesini şiddetle kınadı.

DÜNYA 08.09.2021, 18:14
'Atatürk sayfasını yırtın' genelgesi: Bakanlıktan sert tepki

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, GKRY'nin okullarda okutulan bir ders kitabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimatın, Rum yönetiminin ülkemize ve KKTC'ye (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) karşı 'çarpık zihniyetinin ulaştığı radikal seviyeyi' ortaya koyduğu belirtildi.

"Şiddetle kınıyoruz"

Söz konusu açıklamada, "GKRY’nin bu düşmanca, çağ dışı ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, Kıbrıs meselesini senelerdir çözümsüzlüğe mahkum eden GKRY’nin bu son eyleminin Ada'da Kıbrıs Türkleri ile yalnızca refahı ve iktidarı paylaşmaya değil, birlikte yaşamaya bile tahammüllerinin olmadığını gösterdiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Ülkede Eğitim Bakanlığı'nın, orta eğitimde görev yapan öğretmenlerinden, 'Oxford Discover Futures 3 Workbook' adlı kitabı öğrencilere dağıtmadan evvel Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümün bulunduğu 36. sayfasını 'yırtmaları' yönünde talimat içeren genelge ilettiği bildirilmişti.

Yorumlar (0)