Atambayev polise siper aldı

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, güvenlik güçleri tarafından ikinci defa gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı. Atambayev'in teslim olma anı ve polisle konuşmalarının yer aldığı bazı görüntüler ortaya çıktı.

DÜNYA 09.08.2019, 15:22 09.08.2019, 15:31

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in siyasi karargahından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin ikinci defa gerçekleştirdiği operasyonda Atambayev'in gözaltına alındığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, Atambayev'in Soruşturma Dairesine götürüldüğünü bildirdi.

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in teslim olma anı ve polisle konuşmalarının yer aldığı bazı görüntüler de ortaya çıktı. 

Kum dolu çuvallarla polise siper aldı

Cep telefonu kamerası ile yapılan kayıtlarda, operasyon esnasında yatak odası, çalışma odası ve kütüphane bölümlerinin yer aldığı evin üçüncü katının girişinde Atambayev'in kum dolu çuvallarla polise karşı siper aldığı görülüyor.

Söz konusu görüntülerde, İçişleri Bakan Yardımcısı Kursan Asanov'un içeriye girdiği ve çuvalların arasında belinde tabanca ve keskin nişancı tüfeğiyle saklanan Atambayev'in teslim olması için ikna edilmeye çalışıldığı bir diyaloğun yaşandığı görülüyor.

Atambayev, destekçileri ve kendisinin can güvenliğinin sağlanacağı ve soruşturma sürecinin kanunlar çerçevesinde yapılacağının sözünü alıyor. Daha sonra korumasından kapıları açmasını istiyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Asanov, Atambayev'in kıyafetini değiştirmesini ve ilaçlarını yanına almasını istiyor. Daha sonra odadaki silahlara el konulacağını ifade ediyor.

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in evinde bir buçuk aydır nöbet tutan destekçileri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma, 85 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Bir polis yaşamını yitirmişti

Güvenlik güçleri tarafından dün gerçekleştirilen operasyonda bir polis hayatını kaybetmiş, bölge emniyet müdürü başından aldığı darbeyle komaya girmişti.

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in dokunulmazlığı meclis tarafından 27 Haziran günü kaldırılmıştı.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi Özel Harekat ekibi, mafya lideri Aziz Batukayev'in 2013 yılında yasa dışı olarak serbest bırakılmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde 'tanık' sıfatıyla ifadesine başvurmak için Atambayev'in evine operasyon gerçekleştirmişti. 

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kırgızistan'ı 2011-2017 yılları arasında yönetmişti.

Yorumlar (0)