Atambayev'in televizyonuna da el konuldu

Gözaltına alınan eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in televizyon kanalına da el konuldu.

DÜNYA 10.08.2019, 00:18 10.08.2019, 00:26
Atambayev'in televizyonuna da el konuldu

Kırgızistan'da 8 Ağustos'ta evine düzenlenen operasyonla sıkıntılı bir şekilde gözaltına alınan ve 26 Ağustos'a kadar nezarethanede kalacak olan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e ait Medya Forum Plaza ile plazada yer alan Aprel televizyon kanalına devlet tarafından el konuldu.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'in güneydoğusunda yer alan ve birçok medya organıyla şirket ofislerinin bulunduğu Medya Forum plaza binası, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen baskınla boşaltıldı. 

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı, mahkeme kararıyla eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e ait Medya Forum Plaza ve Aprel televizyonuna el konulduğunu açıkladı.

26 Ağustos'a kadar nezarethanede kalacak

Diğer tarafntan Pervomay İlçe Mahkemesi tarafından, 8 Ağustos'ta polis operasyonuyla gözaltına alınan eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in, 26 Ağustos'a kadar Milli Güvenlik Devlet Komitesinin nezarethanesinde kalması kararı alındı.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Soruşturma Bölümü tarafından 7 Ağustos'taki operasyonda yaşanan rehine olayı ile ilgili gözaltına alınan eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in oğlu Seyitbek Atambayev, milletvekili İrina Karamuşkina'nın ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in Koy-Taş köyündeki evinin, polis gözetiminde tutulduğu duyuruldu.

Neler olmuştu?

Kırgızistan polisi, Kırgızistan Meclisi tarafından 27 Haziran'da dokunulmazlığı kaldırılan eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e, mafya lideri Aziz Batukayev'in 2013 yılında yasa dışı serbest bırakılmasıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında, "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurmak üzere üç kez davet göndermişti. 

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, meclisin dokunulmazlık kararını yasalara aykırı bulduğunu savunarak, ifade vermeye gelmemişti.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi özel harekat ekibi, ifadesini almak için eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in Koy-Taş köyündeki evine 7 ve 8 Ağustos'ta operasyon gerçekleştirmişti.

Düzenlenen operasyon sırasında çıkan olaylarda bir güvenlik görevlisi yaşamını yitirmiş, 6 güvenlik görevlisi eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev destekçileri tarafından rehin alınmış, pek çok özel harekatçı ve polisin de aralarında bulunduğu 100'e yakın kişi yaralanmıştı.

Yorumlar (0)