Asya-Pasifik’te panik! Çin, Japon kara sularına girdi

Japon Savunma Bakanlığı, bir adet Çin savaş gemisinin, Japon kara sularında bulunan Kuçinoerabu Adası ve çevresinde yaklaşık 3 saat boyunca gözlem yaptığını duyurdu.

DÜNYA 27.04.2022, 10:25 27.04.2022, 17:09
Asya-Pasifik’te panik! Çin, Japon kara sularına girdi

Çin donanması, geçmiş dönemde de sık sık Japon kara sularını ihlal etmiş, yaşanan bu durum iki ülke arasındaki ipleri germişti. Çin donanması Japon kara sularına yönelik girişimini en son 6 ay önce yapmıştı. 

Japonya’nın güneybatısına doğru seyretti

Japon Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çin bayraklı savaş gemisinin bölgede yaklaşık 3 saat durduğu ve gözlem yaptığı aktarıldı. Japonya’nın güneybatısında yer alan adaya yönelik gerçekleşen bu girişim, ülkede tedirginlik yarattı. 

3 saat boyunca Japon kara sularında kaldı

3 saat boyunca bu alanda seyrine devam eden Çin savaş gemisi, ardından Yakuşima Adası’na doğru yöneldi. Çin savaş gemisinin Japon kara sularında bu ilerleyişi, Japon Sahil Güvenlik botları ve Japon Deniz Kuvvetleri tarafından saniye saniye izlendi. 

Çin Halk Cumhuriyeti’ne diplomatik protesto verildi

Pekin hükümeti tarafından ülkelerine yönelik bu girişimin kabul edilemez olduğunu duyuran Savunma Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti’ne diplomatik protesto verildiğini açıkladı.  

Yorumlar (0)