Astroworld Festivali’nde ölenlerin sayısı 9’a çıktı 

5 Kasım’da Texas’taki Houston kentinde düzenlenen Astroworld Festivali’ndeki izdiham sebebiyle yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti. 9 kişinin öldüğü festivalde sayılamayacak kadar fazla yaralı bulunuyor. 

DÜNYA 12.11.2021, 08:18 12.11.2021, 18:07
Astroworld Festivali’nde ölenlerin sayısı 9’a çıktı 

ABD’nin Texas eyaletine bağlı Houston kentinde 5 Kasım’da yerel saatle 21.00’da düzenlenen ve ünlü rapçi Travis Scott’un sahne aldığı festivalde büyük bir izdiham yaşanmıştı. Yere düşen, yaralanan, ezilen ve hatta konser alanında ölen kişilere karşın Scott’un şarkı söylemeyi bırakmaması büyük tepki çekmişti.  



Yüzlerce kişi yaralandı 

Konser ve sonrasındaki görüntülere bakıldığında ve konsere katılanların ifadeleri dinlendiğinde yüzlerce kişinin yaralandığı anlaşılan festivalde 8 kişi olay anında hayatını kaybetmişti. Yaralı olarak kurtulan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Shahani ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Böylelikle vefat edenlerin sayısı 9’a yükseldi. 



“Biletsiz kişiler içeri alındı” 

Olay sırasında Shahani’nin yanında bulunan kuzeni Mohit Bellani ise festival alanının kontenjanının üzerinde bilet satıldığını, biletler tükendiğinde de kalan herkesin içeri alındığını ve izdiham ortamına karşın herhangi bir sağlık ekibi ya da güvenlik güçlerinin bölgede olmadığını belirtti. 



Scott, ailelere yardım edeceğini söyledi 

Konserindeki izdiham sebebiyle kendini suçlu hissettiğini belirten Travis Scott, vefat edenlerin ailelerine yardım edeceğini açıkladı. Öte yandan konserde yaralananlar, bu durumun sorumlusunun Scott ve şarkıcı Drake olduğunu belirterek 1 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanıyor. 

Yorumlar (0)