Aşırı sağcılar sokağa inecek! Sıra Gandhi ve Mandela'ya gelebilir

İngiltere'de aşırı sağcıların Winston Churchill'e ait heykele geçen hafta hasar verilmesine karşılık olarak, Mahatma Gandhi ile Nelson Mandela heykellerini hedef alabileceği düşünüldüğünden heykeller koruma altına alındı.

DÜNYA 13.06.2020, 09:20 13.06.2020, 11:03
Aşırı sağcılar sokağa inecek! Sıra Gandhi ve Mandela'ya gelebilir

İngiltere'nin başkenti Londra'da hem ırkçılık karşıtlarının hem de aşırı sağcıların protesto gösterileri gerçekleştireceği öngörülüyor. 

Irkçılık karşıtları ile aşırı sağcıların karşılaşması halinde arbede çıkmasından kaygı duyuluyor. Bu nedenle Londra Belediyesi, protestocuların heykellere hasar vermemesi amacıyla adım attı. 

İlk olarak Eski Başbakan Winston Churchill'e ait heykel, demir panellerle çevrelendi.

Hemen ardından Başbakanlık Konutu önünde bulunan şehitler anıtı ile Trafalgar Meydanı'nda yer alan Kral Birinci Charles, Kral İkinci James ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) kurucusu olan George Washington'a ait heykellerin de plakalarla çevrelendiği görüldü. 

Gandhi ve Mandela heykellerine zarar verilebilir

Sadece bu heykeller değil, Parlamento Meydanı'nda yer alan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı Nelson Mandela ile Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi heykelleri de koruma altına alındı. 

Eski Başbakan Winston Churchill'e ait heykele geçen hafta hasar verilmesine karşılık olarak aşırı sağcıların Mahatma Gandhi ile Nelson Mandela'nın heykellerini hedef almasından endişelenildiği belirtiliyor.

Köle tacirine ait heykel devrilmişti

İngiltere'de ırkçılık karşıtı protestolar esnasında Bristol şehrinde bulunan ve bir köle tacirine ait olan heykel, eylemciler tarafından devrilip denize fırlatılmış, başkent Londra'da da bir köle sahibini betimleyen heykel de yetkililer tarafından kaldırılmıştı.

Ayrıca, izci teşkilatının kurucusu olan Robert Baden-Powell'a ait heykelin, önceki gün geçici olarak kaldırılmasına yönelik karar alınmıştı. 

Irkçılık karşıtı protestocular, İngiltere'nin sömürgeci tarihi ve köle ticareti ile ilişkisi olan heykellerinin kaldırılmasını istiyor.

Yorumlar (0)