Aşırı sağcı vekil, İsrail Parlamentosu'ndan yaka paça dışarı attırıldı

İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Ahmed et-Tıybi, başkanlık ettiği oturumda kendisine 'terörist' diyen aşırı sağcı milletvekilini dışarı attırdı.

DÜNYA 28.07.2021, 01:07 29.07.2021, 09:43
Aşırı sağcı vekil, İsrail Parlamentosu'ndan yaka paça dışarı attırıldı

Knesset'te Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Ahmed et-Tıybi'nin başkanlığında gerçekleştirilen bir oturum esnasında, et-Tıybi ile İsrail'in eski Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla da tanınan aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir arasında sözlü tartışma çıktı.

Aşırı sağcı vekilden 'terörist' benzetmesi

Tartışmanın büyümesinin akabinde Ben-Gvir, et-Tıybi'yi, "Suriye Parlamentosu mensubu olması gereken bir terörist." olarak nitelendirdi.



Yaka paça dışarı attırıldı

Et-Tıybi ise kendisini hedef alan 'terörist' ifadesini kullandığı için Parlamento güvenliğine, Ben-Gvir'i Knesset'ten kovmaları yönünde talimat verdi. Güvenlik güçleri, çıkmayı kabul etmeyen Ben-Gvir'i Knesset'ten yaka paça dışarı çıkardı.

İsrail medyası 'olağan dışı' dedi

İsrail medyasında yer alan haberlerde ise Knesset oturumu esnasında et-Tıybi ile Ben-Gvir arasında meydana gelen olay 'olağan dışı' olarak tanımlandı.

Yorumlar (0)