Aşırı sağcı siyasetçiden Johnson'a ittifak önerisi!

İngiltere'de Brexit Partisi'nin aşırı sağcı lideri Nigel Farage, Başbakan Boris Johnson'a seçimlerde ittifak çağrısında bulundu.

DÜNYA 01.11.2019, 17:59
Aşırı sağcı siyasetçiden Johnson'a ittifak önerisi!

İngiltere'de Brexit Partisi'nin aşırı sağcı lideri Nigel Farage, seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmada, Boris Johnson'dan AB ile vardığı ayrılık (Brexit) anlaşmasından vazgeçmesini talep etti.

Başbakana, "ayrılık ittifakı" kurmayı teklifini götüren ve kabul etmesi için de aday listelerinin kesinleşeceği 14 Kasım'a kadar süre veren Farage, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına göndermede bulunarak, ittifaka gitmeleri durumunda "durdurulmaz" olacaklarını belirtti.

İttifakla parlamentoda çoğunluğu alıp Brexit'i gerçekleştirebileceklerini savunan Farage, teklifinin kabul edilmemesi halinde ise İngiltere, İskoçya ve Galler'de her bir kontenjan için aday çıkaracakları tehdidinde bulundu.

Trump'tan ittifak tavsiyesi

Trump, dün Farage'ın LBC Radyo'da sunduğu programında yaptığı açıklamada, aşırı sağcı siyasetçiye, Johnson ile beraber çalışma tavsiyesini yaparak, "Harika olabilecek bir şeyler yapacak bir noktaya geleceğinizi biliyorum. Eğer bir araya gelirseniz bu durdurulamaz olur." demişti.

Trump ayrıca, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in İngiltere için kötü bir tercih olduğunu belirtmişti. ABD Başkanının bu açıklamaları, Corbyn tarafından "seçime müdahale" olarak adlandırılmıştı.

Yorumlar (0)