Aşırı sağcı lidere 'DEAŞ' soruşturması

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen, DEAŞ'a ait infaz görüntülerini Twitter hesabından paylaştığı için hakim karşısına çıkacak.

DÜNYA 12.06.2019, 19:46
Aşırı sağcı lidere 'DEAŞ' soruşturması

Fransız basınında çıkan haberlere göre Le Pen, 2015'te DEAŞ'a ait infaz görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşması nedeniyle Nanterre Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Paris Savcılığı, önceki yıl mart ayında, aynı gerekçeyle Le Pen hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılık, aşırı sağcı lider için 3 yıl hapis ve 75 bin avro para cezası talep etmişti.

PSİKİYATRİ TESTİNİ KABUL ETMEMİŞTİ

Fransa'da mahkeme geçen yıl Le Pen'e "psikiyatri testi" uygulanması talebinde bulunmuştu ancak Le Pen bu testi yaptırmayı kabul etmemişti.

Konuya ilişkin ön soruşturma çerçevesinde Le Pen'in dokunulmazlığı iki yıl önce Avrupa Parlamentosu (AP) ve Fransa Ulusal Meclisi tarafından kaldırılmıştı.

ÜÇ İNFAZ FOTOĞRAFI YAYINLAMIŞTI

Le Pen, 2015'te, partisi ile DEAŞ arasında paralellik kuran bir gazeteciye tepki olarak sosyal paylaşım sitesinde terör örgütünün yaptığı üç infaza ilişkin fotoğraflar paylaşmıştı. 

Tepkilerden sonra Amerikalı gazeteci James Foley'in infazıyla ilgili fotoğrafı silen Le Pen, diğer ikisini ise kaldırmayı reddetmişti.

Yorumlar (0)