Aşılar karıştı, 6 aylık bebeğe Covid-19 aşısı yapıldı

Şili'den gelen bir habere göre aşıların karıştırılması sonucu henüz 6 aylık bir bebeğe, yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldı.

DÜNYA 19.03.2021, 11:25 19.03.2021, 15:58
Aşılar karıştı, 6 aylık bebeğe Covid-19 aşısı yapıldı

Güney Amerika ülkelerinden Şili’de Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının yapıldığı bir hastanede aşıların karıştırılması nedeniyle farkında olmayarak 6 aylık bir bebeğe koronavirüs aşısı yapıldığı bildirildi.

Sağlık merkezi yapılan yanlışı kabul etti

Şili’de bir anne bebeğini rutin aşılarını yaptırmak üzere Bio Bio bölgesinde bulunan Tirua kasabasındaki aile sağlığı merkezine götürdü. Ancak annenin henüz 6 aylık bebeğine kendi aşısı yerine yanlışlıkla koronavirüs aşısı uygulandı.

Sağlık merkezinde yapılan bu yanlışlığın yerel basında yer alması üzerine ise sağlık merkezi yaşanan olayı doğrulayarak yanlışlıkla bebeğe kendi aşısı yerine koronavirüs aşısı yaptıklarını kabul etti.

Şuan için bir etkisi görülmedi

Yapılan yanlış aşılamanın ardından bebeğin kontrol altında tutulduğu bildirilirken şuana dek herhangi bir yan etkinin gözlenmediği ifade edildi. Öte yandan yaşanan bu durumla ilgili yetkililerin soruşturma açtığı bilgisi paylaşıldı.

O ülkedeki ilk skandal değil

Şili’de yaşanan olayın daha öncesinde ise bir grup insan önce Pfizer aşısı yapılıp ikinci dozlarında ise aynı kişilere Sinovac aşısı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)