Aşı yaptırmayan 3 bin sağlıkçı görevden uzaklaştırıldı

Fransa'da bazı meslek gruplarına yönelik zorunlu aşı uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte aşı yaptırmayan yaklaşık 3 bin sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı.

DÜNYA 17.09.2021, 01:24 18.09.2021, 09:50
Aşı yaptırmayan 3 bin sağlıkçı görevden uzaklaştırıldı

Fransa'da yürürlüğe giren kural çerçevesinde, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı yaptırmayan sağlık emekçilerinin çalışmasına müsaade edilmiyor. Ülkede yaklaşık olarak 3 bin sağlık personeli, koronavirüse karşı aşılanmadığı için görevden uzaklaştırıldı. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, gerçekleştirdiği açıklamada, işten uzaklaştırma işleminin birçoğunun geçici olduğunu dile getirerek, "Büyük çoğunluğu mecburi aşılamanın bir gerçek olduğunu gördükten sonra aşı yaptırmaya karar verdi." dedi. Veran, görevden uzaklaştırılanların bir bölümünün destek hizmetlerinde çalıştığını, beyaz önlüklüklerin sayısının az olduğunu kaydetti.

Macron zorunlu kılmıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz temmuz ayında hastanelerdeki personele, itfaiyeye ve bakımevlerinde çalışanlara 15 Eylül tarihine dek en az bir doz aşı yaptırma zorunluluğu getirilmesi yönünde karar vermişti. Ülkede ayrıca restoranlara, kafelere ve diğer halka açık mekanlara girebilmek için aşı kartı veyahut negatif test neticesinin ibraz edilmesi zorunlu kılınırken, ayrımcılığa uğradığını öne süren binlerce kişi ağustos ayı başında her hafta sonu eylem düzenlemişti. 

Yorumlar (0)