Aşı olmayan 7 bin sağlıkçı görevden uzaklaştırıldı

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, COVID-19 aşısı yaptırmayan 6 bin 412 sağlık personeli ve 500 ambulans görevlisinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Plevris, mecburi aşı uygulamasıyla sağlık personelleri arasındaki aşılama yüzdesinin gittikçe arttığını kaydetti.

DÜNYA 04.09.2021, 18:10
Aşı olmayan 7 bin sağlıkçı görevden uzaklaştırıldı

Yunanistan’da COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadele çerçevesinde sağlık personellerine aşı olmaları için verilen süre 1 Eylül tarihinde doldu. Bakan Plevris, Meclis'te gerçekleştirdiği konuşmada, koronavirüs aşısı yaptırmayan 6 bin 412 sağlık personelinin ve 500 ambulans görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını dile getirdi. 

"10 bin sağlıkçıyı görev almak için hazırız"

Mecburi aşılama uygulamasının etkisini gösterdiğini ifade eden Bakan Plevris, "Zorunlu tutulan aşılama başlamadan evvel sağlık sisteminde aşısızlar için çift haneli ve daha fazlasına varan yüzdelerden söz ediyorduk." dedi. Plevris ayrıca, mecburi aşı uygulaması neticesinde bir sağlık merkezinde aşılı çalışan oranının yüzde 35'ten yüzde 87'ye ulaştığının altını çizdi. 10 bini aşkın sağlık personelinin görevden alınmasına hazırlıklı olduklarını söyleyen Plevris, gelecek hafta, aşının ilk dozunu yaptıran sağlık personellerinin işe dönmeleri için yeni bir tarihin açıklanacağını belirtti.

Sağlık sisteminin çökmesinden endişe ediliyor

POEDIN (Kamu Hastanesi Çalışanları Federasyonu), uzmanların yeni bir COVID-19 dalgasını beklediği kış mevsiminden evvel halihazırda zayıf olan sağlık sistemi için görevden uzaklaştırılanların kritik derecede gerekli olduğunu ifade etti. Koronavirüs vakalarının yükseldiği bu dönemde sağlık birimlerinin daha da zayıflamasından endişe duyuluyor.

Ülkede salgına karşı iki doz aşılananların oranı yüzde 53'ü aştı.



















Yorumlar (0)