Aşı karşıtı Brezilya Başkanı Bolsonaro, stadyuma alınmadı

Kovid-19 aşısı yaptırmayan ve aşı karşıtı olarak bilinen Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Santos-Gremio futbol maçının oynandığı stadyuma alınmadığını açıkladı.

DÜNYA 11.10.2021, 09:58 11.10.2021, 10:49
Aşı karşıtı Brezilya Başkanı Bolsonaro, stadyuma alınmadı

Sao Paulo'da tatilde olan Bolsonaro, Kovid-19 aşısı olmadığı için stadyuma giremedi.

“Santos maçını izlemek istiyordum”

Santos taraftarı olduğu bilinen Devlet Başkanı Bolsonaro, stada alınmadığı için "Niye aşı pasaportu, aşı kartı? Santos'un karşılaşmasını izlemek için stadyuma gittim, aşı olmak lazım dediler. Neden? Aşı olanlar kişilerden daha çok antikorum var." sözleriyle rahatsızlığını dile getirdi.

Brezilya'nın farklı bölgelerinde stadyumda taraftarların stadyuma girebilmesi için negatif PCR testi veya Kovid-19 aşısı yaptırma şartı bulunuyor.

Sürekli eleştiriliyor

Kovid-19'u atlatan ve daha sonra aşı olmayı reddeden Bolsonaro, "En son Brezilya vatandaşı aşısını oldukta sonra aşının artması durumunda, o zaman aşı olup olmamaya karar vereceğim." sözlerini kullanmıştı.

Bolsonaro, salgın boyunca yaptığı açıklamalar ve Kovid-19 tedbirlerini hedef alması sebebiyle sıklıkla eleştirilmişti.

Salgın sebebiyle 600 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği Güney Amerika ülkelerinden biri olan Brezilya, ABD'den sonra dünya genelinde Kovid-19 kaynaklı en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda yer alıyor.

Yorumlar (0)