Artık böyle!

Almanya’da camiler 8 hafta aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Almanya'dan gelen kareler duygulandırdı.

DÜNYA 09.05.2020, 15:16
Artık böyle!

Almanya’da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirlerinin gevşetilmesi kapsamında -sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sadık kalınması şartıyla- camilerde yeniden toplu ibadet yapılmaya başlandı.

Almanya'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasını engellemek için alınan önlemler kapsamında yaklaşık 8 haftadır toplu ibadete ara verilen camilerin çoğu, sabah namazından itibaren yeniden ibadete açıldı.

Camilerde, ülkede büyük Müslüman çatı derneklerinin oluşturduğu KRM (Almanya Koordinasyon Konseyi) tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine ilişkin hazırlanan yönetmelik uygulandı.

Yönetmelik çerçevesinde Almanya'daki birçok camide olduğu gibi başkent Berlin’de, Kreuzberg semtindeki İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatına (IGMG) bağlı Mevlana Camisi’nde de Müslümanlar yaklaşık 8 hafta sonra yeniden sabah namazını cemaatle kıldı.

Camiye girmeden önce isimleri ve iletişim bilgileri alındıktan sonra ellerini dezenfekte eden Müslümanlar, camide 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu ve maskeyle namazlarını kıldı.

Namazlarını eda ettikten sonra caminin içi görevliler tarafından dezenfekte edildi.

Mevlana Camisi’nin imamı Hüseyin Tekkanat, uzun bir zamandan ve zor şartlardan sonra yeniden camiye gelmek ve cemaatle olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İmam Hüseyin Tekkanat, "Tabii bu şartlar altında da yine büyük bir mutluluk. Rabbim inşallah en kısa zamanda tekrar kendi usulümüz ve adabımızca namaz kılmaya kavuştursun." diye konuştu.

Cemaat 50 kişiyi geçmeyecek

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Mart ayı ortasından itibaren camilerde ibadetlere ara verilmişti.

Hükümet, salgının yayılma hızının düşmesiyle Covid-19 tedbirlerini gevşeterek Mayıs ayı başında ibadethanelerin koşullu olarak yeniden açılması kararı vermişti.

Karar kapsamında, toplu ibadetlerin en fazla 50 kişiyle yapılmasına izin veriliyor.

16 maddelik yönetmelik hazırlayan KRM (Almanya Koordinasyon Konseyi) de camilerin açılması için 9 Mayıs tarihini belirlemişti.

Yorumlar (0)