Arjantin Hazine Bakanı istifa etti

Arjantin Hazine Bakanı Nicolas Dujovne, Devlet Başkanı Mauricio Macri'ye yazdığı bir mektupla görevinden istifa ettiğini bildirdi.

DÜNYA 18.08.2019, 09:15
Arjantin Hazine Bakanı istifa etti

Uzun süredir ekonomik krizle boğuşan Arjantin'den istifa haberi geldi. Arjantin Hazine Bakanı Nicolas Dujovne görevinden istifa etti. 

Arjantin basınında yer alan habere göre, 2017 yılının ocak ayından beri hazine bakanı olarak görev yapan Nicolas Dujovne, Devlet Başkanı Mauricio Macri'ye yazdığı bir mektupla görevini bıraktı.

Nicolas Dujovne, yazdığı mektupta, Macri hükümetinin ekonomi alanında ciddi değişikliklere ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Hem kişisel hem de profesyonel anlamda farklı, modern, dünyayla uyum içinde Arjantin'in inşası için her şeyimi ortaya koydum. Kamu harcamalarının ve bütçe açığının azaltılması gibi birçok başarılarımız oldu. Aynı zamanda, hatalar da yaptık ve yaptığımız hataları kabul edip düzeltme konusunda şüphe etmedik." ifadelerini kullandı.

Nicolas Dujovne, Arjantin'in Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tarihindeki en büyük borç olan 57 milyar dolarlık stand-by anlaşmasında büyük rol oynamıştı.

Yeni bakan kim olacak?

Hazine Bakanlığı görevinden istifa eden Nicolas Dujovne'nin yerine Buenos Aires Eyaleti Ekonomi Bakanı Hernan Lacunza gelecek.

Hernan Lacunza, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin 2015 yılından beri yürüttüğü başkanlık döneminde üçüncü hazine bakanı olacak.

Arjantin'de geçen pazar gerçekleştirilen ön seçimlerde Mauricio Macri'nin liderliğini yaptığı 'Değişim İçin Bir Arada Koalisyonu'nun yüzde 32 oy alması ve ekonominin gerilemesi hükümetin kabinede değişikliğe gideceği söylentilerine yol açmıştı. 

Hernan Lacunza, Mauricio Macri'nin acil toplantı daveti üzerine tatilini yarıda keserek Buenos Aires'e gelmiş, ardından Nicolas Dujovne görevinden istifa etmişti.

Hernan Lacunza kimdir?

Hernan Lacunza, 2015 yılından bu yana yürüttüğü Buenos Aires Eyaleti Ekonomi Bakanlığı görevindeki başarıları ile ön plana çıkmış bir isim.

Lacunza yönetiminde, Buenos Aires eyaleti 3 sene üst üste faiz dışı fazla vermiş, geçen sene bilanço 11 milyar Arjantin pezosu (1 milyar 120 milyon TL) fazla ile kapanmıştı.

Diğer bir yandan, 2005-2008 yıllarında Arjantin Merkez Bankası Genel Müdürü olarak çalışan Lacunza, 2013-2015 yıllarında da Buenos Aires Şehri Bankası Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. 

Yorumlar (0)