Arjantin Devlet Başkanı Fernandez: "İçinde bulunduğumuz durum çok kötü"

Başkanlık yemin töreninden önce Arjantin'in yeni seçilmiş Devlet Başkanı Alberto Fernandez,"İçinde bulunduğumuz durum çok kötü. Baktığınızda 10 Arjantinlinin 4'ü fakirlik seviyesinde. Bu açıdan bakınca problemin büyüklüğünü anlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 10.12.2019, 18:14
Arjantin Devlet Başkanı Fernandez: "İçinde bulunduğumuz durum çok kötü"

Alberto Fernandez, katıldığı bir radyo programına verdiği röportajda ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devlet başkanlığı yemini etmesinin birkaç saat öncesindeki açıklamalarında Fernandez Arjantin'in borcunun büyük bir problem olduğunu belirterek, "İçinde bulunduğumuz durum çok kötü. Baktığınızda 10 Arjantinlinin 4'ü fakirlik seviyesinde. Bu açıdan bakınca problemin büyüklüğünü anlıyorsunuz. Macri'nin IMF ile olan borcu yeniden yapılandırma isteği, uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından teknik olarak default olarak değerlendirildi." şeklinde konuştu.

Fernandez, Arjantin'in zamanla değişeceğini ve ileride halk için çalıştıklarının anlaşılacağını aktardı.

Seçim kampanyasına da atıfta bulunan yeni Devlet Başkanı, "Vaat politikasına inanmıyorum, az konuşup çok iş yapalım. Arjantin'de fakir sayısının azalması ve herkesin iş sahibi olması için yorulmaksızın çalışacağım. Yapmak istediklerimden neler kazandığımı zaman gösterecek, büyük bir fırsata sahibim, milyonlarca Arjantinli benim istediğim şeyi istiyor." ifadelerini kullandı.

Fernandez, resmî olarak devlet başkanlığı görevini Ulusal Kongre'deki yemininden sonra üstlenecek.

Yorumlar (0)