Arjantin'de böcek istilası: Dolu gibi çatılara düşüyorlar

Arjantin’in dört şehri son zamanlarda yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle gergedan böceği istilasına uğradı.

DÜNYA 16.01.2022, 14:04 17.01.2022, 12:07 Hanife
Arjantin'de böcek istilası: Dolu gibi çatılara düşüyorlar

Arjantin’in son zamanlarda aşırı sıcak günler geçirmesi nedeniyle La Pampa eyaletinde bulunan Carro Quemado, Santa Isabel, Victoria ve Tele şehirleri gergedan böceği istilasına uğradı.

Eyaletteki birçok ev, bahçe ve park binlerce gergedan böceği ile doldu.

Kanalizasyonlar tıkandı

Dişisi uçabilen gergedan böcekleri, gündüz güneşten saklanmak için çatı aralarına gizlenince, bölge sakinlerinden böceklerin ağırlığı nedeniyle evlerin çatılarında hasar oluştuğu ve kanalizasyon sisteminin tıklandığına dair şikayetler gelmeye başladı.



Böcekler trafiği felç etti

Santa Isabel Belediye Başkanı Christian Echegaray böcek istilasına ilişkin yaptığı bilgilendirmede; böceklerin trafikte araçların ön camlarına çarptığını ve dolu gibi çatılara düştüğünü söyledi.



Bölge sakinleri böcekleri toplamaya başladı

Yaşam alanlarını istila eden böceklerden kurtulmaya çalışan bölge sakinleri ise farklı farklı yöntemler deniyor. Bazı vatandaşlar evlerinin bahçelerinden, havuzlarından ve çatılarından topladıkları böcekleri kutulara doldurduktan sonra kentten uzak yerlere bırakıyorlar.



Şehir ışıklarını kestiler

Hava kararınca yanan ışıklara yönelen gergedan böceklerinden kurtulmak için yetkililer, şehir aydınlatmalarını kapattı ve şehirden uzak noktalarda variller içerisinde ateş yakarak böceklerin yönünü değiştirmeye çalıştı.



Gergedan böcekleri aşırı üremeye başladı

Yetkililer, her sene bu mevsimde gergedan böceklerinin üreyerek topraktan çıktığını, ancak bu yıl yaşanan bol yağış ve havaların aşırı sıcak gitmesinden dolayı böceklerin aşırı miktarda üremesine neden olduğunu belirtti.


 

Yorumlar (0)