Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kirchner'a suikast girişimi!

Bugün Arjantin'de bir şahıs tarafından, eski Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner'a silahlı saldırı girişimi gerçekleştirildi.

DÜNYA 03.09.2022, 16:52
Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kirchner'a suikast girişimi!

Arjantin basınına aktarılan görüntülerde, Kirchner'ın evine gitmeden hemen öncesinde destekçilerini selamladığı daha sonrasında kalabalık içerisinden bir kişinin tarafına çevirdiği ve korumaların olaya müdahalede bulunduğu görülüyor.

Olay anında yakalandı

Yerel bir televizyon kanalına açıklamada bulunan Arjantin Güvenlik Bakanı Anibal Fernandez, olayın sonrasında zanlının gözaltına alındığını ve silahın da ele geçirilerek, incelemeye yollandığını ifade etti.

Saldırganın kimliği belirlendi

Ulusal basın tarafından yayınlanan haberlerde silahlı saldırı girişiminde bulunan şahsın Brezilyalı Fernando Andres Sabag Montiel (35) olduğu ve geçmişte de silah bulundurmaktan dolayı sabıkasının olduğu ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, zanlının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kirchner'ın suratına yaklaştırdığı silahın tetiğini çektiği fakat silahın ateşlenmediği bilgisi aktarıldı.

Yolsuzluktan yargılanıyordu

Geçtiğimiz günlerde yargılanmakta olduğu yolsuzluk davasında noktasında 12 sene hapis talebinde bulunulmasından bu zamana kadar taraftarları Kirchner'ın evinin önünde her gün destek gösterilerinde bulunuyor.

Yorumlar (0)