"Arayıp onay mı alacaktık?"

AGİT Minsk'in diğer eş başkanları ABD ve Fransa'nın Rusya'ya gücenmesine cevap veren Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, her dakika bir can değerinde iken ABD ve Fransa'yı arayıp madde madde onay mı alacaklarını sordu.

DÜNYA 20.11.2020, 08:23 20.11.2020, 17:27
"Arayıp onay mı alacaktık?"

Russia Today televizyonuna verdiği beyanatta Rusya'nın, diğer AGİT Minsk eş başkanları ABD ve Fransa'yı Dağlık Karabağ'daki anlaşma sürecine sokmadığı iddialarını cevaplandıran Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'da Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaşı durduran anlaşmada AGİT Minsk eş başkanlarından biri olarak Rusya'nın tek başına rol aldığı gerekçesiyle ABD ve Fransa'nın kendilerine gücendiğini ifade etti.

ABD ve Fransa'nın gücenmesi üzücü

Amerika Birleşik Devletleri ile Fransa’nın Dağlık Karabağ'da varılan anlaşmadaki gerekli koşulların oluşmasında siyasi rol oynadığını kaydeden Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sözlerinden de, ABD ve Fransa Dışişleri Bakanlarıyla kendisinin yaptığı telefon görüşmelerinde de Dağlık Karabağ anlaşması konusunda gücendiklerini hissettiklerini ve bunun üzücü olduğunu ifade etti.

Her dakika bir insan hayatı...

Sergey Lavrov, "Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile yaptığım telefon görüşmelerinde de, Dağlık Karabağ'da insanların ölebileceğini, evlerini terk edebileceğini, mülteci ve yerinden edilmişlerin sayısının yükselmesini istemediklerini anlatmaya çalıştım. Her dakikanın bir insan hayatı kıymetinde olduğu bir hâlde telefonla Paris’i ve Washington'ı arayarak, anlaşmayı madde madde onaylatmak hususunda mutabakata varmaya çalışmak hiç de uygun olmazdı." diye konuştu.

Macron'a, Dağlık Karabağ ile ilgili iç siyaset malzemesi suçlaması!

"Rusya’ya suçlamalarda bulunmak, ahlaki ve etik değil" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "AB gibi yapılarda pozisyonlarını sağlamlaştırma ve iç siyasette parlama isteğinin ön plana çıkması çok üzücü" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'deki hedefi çatışmanın yaşanmamasıymış!

"Yaptığımız şeyler uluslararası toplum tarafından destekleniyor ve biz bundan son derece memnunuz" diyen Sergey Lavrov, en önemli hedeflerinin Dağlık Karabağ'da, Suriye'de ve diğer bölgelerde kriz ve çatışmanın yaşanmaması olduğunu iddia etti.

Yorumlar (0)