Arap ülkelerinden Türkiye'ye destek mesajları geldi

Ege Denizi’nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin sonrasında Arap ülkeleri Türkiye'ye geçmiş olsun dilekleri ile birlikte dayanışma mesajı gönderdi. Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Umman, Kuveyt ve Filistin; Türkiye'ye başsağlığı diledi.

DÜNYA 30.10.2020, 23:27 02.11.2020, 11:07
Arap ülkelerinden Türkiye'ye destek mesajları geldi

Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Umman, Kuveyt ve Filistin; Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Filistin

Filistin devlet televizyonu WAFA'da yer alan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telgraf göndererek geçmiş olsun dileklerini sundu.

İzmir'deki deprem ile ilgili haberleri üzüntüyle takip ettiklerini belirten Abbas, kendi adına ve Filistin halkı adına Türk halkına başsağlığı, yaralıları acil şifalar dileyerek, bu kötü zamanında Türkiye'nin yanında bulunduklarını ifade etti.

Kuveyt

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Umman

Umman resmi haber ajansı ONA'nın yayınladığı haberde de, Umman Sultanı Haysem Bin Tarık'ın İzmir'deki depremde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başsağlığı telgrafı gönderdiği belirtildi.

Ürdün

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, deprem sebebiyle Türkiye'ye ve Türk halkına başsağlığı dilenerek, Ürdün'ün bu zor günlerde Türkiye'nin yanında olduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, İzmir'de meydana gelen deprem sebebiyle hayatını kaybedenler ve yaralananlar için Türkiye'ye başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Irak

"Bu elim olayda komşu Türkiye’ye başsağlığı iletiyoruz. Bu olay bizden ve tüm ülkelerden destek için Türkiye’nin yanında olmayı gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)