Arap Körfezi Kupası’nda izdiham: 60 yaralı, 1 ölü

Irak'ın Basra şehrinde, "Arap Körfezi Kupası" çerçevesinde gerçekleştirilecek final karşılaşması öncesinde meydana gelen izdihamda 60 kişi yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 19.01.2023, 15:43 20.01.2023, 13:11
Arap Körfezi Kupası’nda izdiham: 60 yaralı, 1 ölü

Edinilen bilgilere göre, Irak’ın Basra şehrinde birçok kişi, Umman ve Irak futbol milli takımlarının karşı karşıya geleceği final mücadelesi adına günün erken saatlerinden başlayarak Palmiye Gövdesi Stadı'na gelmeye başladı.

Yaralılardan bazılarının sağlık durumu ağır

Söz konusu kalabalık sonucunda stadyum civarında meydana gelen izdihamda 60 kişi yaralanırken, 1 kişi ezilerek yaşamını yitirdi. Öte yandan hastaneye sevk edilen yaralılar içerisinden bazılarının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Başbakan’dan vatandaşlara çağrı

Final maçına katılım sağlamak üzere kente gelen Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, yaşananların ardından yetkililerle görüşerek bilgi aldı.

Meydana gelen izdihamın ardından Basralılara seslenerek, "maçın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için ilgili kurumlar ile beraber dayanışma içinde olmalarını" talep etti.

Maça giderken kaza geçirmişlerdi

Irak ve Katar arasında düzenlenecek olan karşılaşmayı seyretmek üzere 3 gün öncesinde Basra'ya gitmek için yola çıkan 2 aracın çarpıştığı kazada da 17 kişi yaralanmış ve 7 kişi yaşamını yitirmişti.

Irak'ta 6 Ocak günü başlatılan "Arap Körfezi Kupası" final karşılaşması, Umman ve Irak milli takımlar arasında bugün saat 19.00'da başlayacak.

Yorumlar (0)