Arap Birliği'nden Suriye'nin dönüşüne ilişkin açıklama

Suriye'nin Arap Birliğine geri dönüşüne dair açıklamada bulunan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, “Geri dönüşün bütün üye ülkelerin Suriye ile tekrar ilişki kuracakları manasını taşımadığını” ifade etti.

DÜNYA 18.05.2023, 16:40 18.05.2023, 20:46
Arap Birliği'nden Suriye'nin dönüşüne ilişkin açıklama

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Cidde kentinde yarın gerçekleştirilecek olan 32. Arap Birliği Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalar yaptı.

“Her ülke kendi kararlarını alacaktır”

Suriye’nin birliğe dönüşüne dair değerlendirmelerde bulunan Ebu Gayt, "Suriye'nin Arap Birliğine geri gelmesi, Arapların Suriye'de medyana gelen krize çözüm sağlama işleyişini kolaylaştırma uğraşıdır." dedi.

Arap Birliği mensuplarının Suriye ile ilişkisi hususundaki Ebu Gayt, "Suriye'nin Arap Birliğine geri gelişi, bütün Arap ülkelerinin Suriye ile ilişkilerini tekrar başlatacağı manasını taşımıyor. Her ülke kendi düşüncesi kapsamında karar alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Gayt, Hızlı Destek Kuvvetleri ve Sudan ordusu arasında 15 Nisan gününden bu zamana kadar süren çatışmalara dair, "Sudan'da meydana gelen bütün kesimler devlet kurumlarına saygı göstermeli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)