Arap basınından Ayasofya kararına büyük destek!

Arap gazeteci ve aktivistlerden, Ayasofya'nın ibadete açılmasına destek yağarken BAE’den kara ilişkin halen bir açıklama gelmedi.

DÜNYA 11.07.2020, 01:08 04.08.2020, 10:29 Hanife
Arap basınından Ayasofya kararına büyük destek!

Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesini memnuniyetle karşılayan Arap gazeteci ve aktivistler, kararın tarihi bir adım olarak değerlendirdi.

Arap gazeteci ve aktivistlerin, sosyal medya hesaplarından açtıkları "Ayasofya" etiketi Arap ülkelerinde en çok etkileşim alan etiketlerden oldu.
 

“Münafıklara taziyelerimi sunuyorum”


Twitter hesabından Ayasofya’ya ilişkin açıklamada bulunan Moritanyalı akademisyen Muhammed Muhtar Şankıti, Ayasofya'nın ibadete açılması dolayı İslam âlemini kutlayarak, “İslam'la savaşan münafıklara taziyelerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Ayrıca hesabından Ayasofya'da bale yapıldığına dair bir fotoğraf paylaşan Şankıti, Türkiye’de ve İslam dünyasında büyük tepkiye yol açan bu görüntünün artık yaşanmayacağını ve Ayasofya’nın özüne döndüğünü sözlerine ekledi.



Suriyeli Gazeteci: Dünya İspanya'da katedrale dönüştürülen Kurtuba Mescidi’ni tartışabilir mi?


Suriyeli Gazeteci Siba Medvar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kararından dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Dünya İspanya'da katedrale dönüştürülen Kurtuba Mescidi’nin ibadete açılma ihtimalini tartışabilir mi?” dedi.


Kuveytli yazar: Ayasofya minarelerinden yükselecek ezan seslerini hayal ediyorum


Kuveytli yazar Casim el-Ğays da Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla Osmanlı sultanlarının kabirlerinde huzura erdiğini belirterek, 80 yıl aranın ardından Ayasofya minarelerinden yükselecek olan ezan seslerini hayal ettiğini belirterek alnına karardan memnuniyetini dile getirdi.


“Yahudilerin gasp ettiği Mescid-i Aksa'nın da özgürleştiğini görmeyi nasip etsin”


Kuveytli Abdulaziz el-Fadli  ise Twitter’dan  yaptığı  paylaşımında,  Türkiye ve tüm dünyadaki Müslümanları tebrik ettiğini belirterek  “Allah bizlere Yahudilerin gasp ettiği Mescid-i Aksa'nın özgürleştiğini görmeyi ve orada huzurla namaz kılmayı nasip etsin." İfadelerine yer verdi.


Yemenli gazeteciden UNESCO’ya tepki


UNESCO'nun Ayasofya kararına yönelik açıklamalarına tepki gösteren Yemenli gazeteci Sabit Said de, Sokotra Adası’nın mevcut durumunu hatırlattı.

Said, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri koalisyonun,  Dünya Miras Listesi'ne alınan Sokotra Adası’na askeri kışlaya dönüştürüp, yüzlerce zırhlı aracı adaya yığarken “dilsiz olan” UNESCO’nun, Ayasofya Camisi'nin Müslümanların ibadetine açılmamasına “sesini yükselterek uyarılarda bulunuyor” diyerek  tepki gösterdi.

Cezayirli gazeteci: Tekrar ibadete açılmasının gururu ve izzetiyle namazlarını kılacaklar

Cezayirli gazeteci Abdulkadir Bin Halid, yaptığı paylaşımda,  Ayasofya'da  tekrar ibadete açılmasının gururu ve izzetiyle namazlarını eda etmek için Müslümanların toplanacaklarını söyleyerek duygularını dile getirdi.

Yorumlar (0)