Arakanlı Müslümanlara Türkiye’den yardım eli

Bangladeş’te Arakanlı Müslüman mültecilerin kaldığı kampta bulunan Türk Sahra Hastanesi’nin çıkan yangında zarar görmesi nedeniyle hastanenin yeniden onarılarak hizmete açılması için yardım malzemesi yüklü askeri kargo uçağı Ankara’dan hareket etti.

DÜNYA 27.03.2021, 09:14 28.03.2021, 09:08
Arakanlı Müslümanlara Türkiye’den yardım eli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir süre önce bölgeye acil yardım sağlamak amacıyla koordineli bir şekilde çalışma başlattı.

Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen bakanlıklar tarafından hazırlanan sağlık malzemeleri, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda A 400M tipi askeri kargo uçağına yüklenerek Bangladeş’te bulunan ve çıkan yangında hasara maruz kalan Ağır İklim Tipi Sahra Hastanesinin onarımı için Ankara’dan havalandı.

22 personelde yer alıyor

Öte yandan Arakanlı Müslüman mültecilerin kaldığı kampta meydana gelen yangın dolaysıyla ağır hasara uğrayan hastanenin onarımına yardım amacıyla AFAD, TOKİ ve Sağlık Bakanlığında görevli 22 personelde kargo uçağıyla Bangladeş’e gitti.

Yorumlar (0)