Apple'dan büyük hamle! Bir ilke imza atıyor...

Cuppertino merkezli teknoloji şirketi Apple, yeni nesil iPhone 14 ailesini yakında piyasaya sürecek. Telefonların çıkışı yaklaşırken tedarik zinciri biraz daha genişletilecek. Ünlü teknoloji devi, iPhone 14’ü ilk defa Hindistan ve Çin fabrikalarında aynı anda üretecek.

DÜNYA 06.08.2022, 12:22 08.08.2022, 09:10
Apple'dan büyük hamle! Bir ilke imza atıyor...

iPhone 14 üretimini güvenceye almak için çalışmalarına devam eden Cuppertino merkezli Apple, yeni telefonlarında bir ilke imza atacak. 

Çin ve Hindistan’da aynı anda üretilecek

Geçmişten bugüne iPhone’lar Çin’deki üreticilere güvenen teknoloji firması, iPhone 14’ü ilk defa Hindistan ve Çin fabrikalarında aynı anda üretecek.

Tedarik zinciri genişliyor

Apple, bilindiği üzere Çin ile ABD arasında artan gerilimler yüzünden tedarik zincirini genişletmeyi hedefliyor. Bununla beraber Foxconn Hindistan tesisinin 6.1 inçlik iPhone 14‘ü, Çin’le ilk kez aynı anda üreteceğini ifade eden Apple analisti Ming-Chi Kuo, "Kısa süreçte, iPhone sevkiyat ve kapasitelerinde Hindistan ile Çin hala önemli bir açıklığa sahip, fakat Apple için Çinli olmayan bir iPhone tesisi kurmada kritik bir aşama olacağını” aktardı. 

Hindistan, ikinci üretim üssü olacak

Bununla beraber ikinci çeyrekte 1,2 milyonu aşkın iPhone satışı ile yıldan yıla yüzde 94'lük bir büyüme sağlayan Hindistan'ın, Apple firmasının ikinci üretim üssü olması bekleniyor.

Yorumlar (0)