Apple Çin'deki tüm mağazalarını kapatıyor!

Teknoloji devi Apple aldığı bir son dakika kararıyla, Çin'deki tüm mağazalarını kapatacağını duyurdu.

DÜNYA 01.02.2020, 17:50
Apple Çin'deki tüm mağazalarını kapatıyor!

Çin'in Wuhan kentinden, dünyanın birçok ülkesine yayılan koronavirüs salgını sonrası hem vatandaşlar hem de şirketler büyük önlemler almaya başladı. 

Wuhan şehri yakınlarında çok sayıda tedarikçiye sahip olan Apple, ilk etapta bütün çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı getirmişti. Seyahat yasağının ardından ülkedeki üç mağazasını kapatma kararı alan Apple, koronavirüs tehdidine karşın önlemleri artırarak Çin genelindeki bütün mağazalarını kapattığını açıkladı. Bu karar sonrası Apple'dan yapılan açıklamada "Tüm kalbimiz, koronavirüsten etkilenen ve bu salgını sonlandırmak için gece gündüz çalışan insanlarla birlikte... Salgına karşı tedbir almak ve sağlık uzmanlarının tavsiyelerine dayanarak, Çin’deki tüm kurumsal ofislerimizi, mağazalarımızı ve iletişim merkezlerimizi 9 Şubat'a kadar kapatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Amazon da seyahat yasağı getirdi!
Bir diğer büyük teknoloji şirketi Amazon da bütün çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı koydu. Bunun yanı sıra Amazon, Çin'deki çalışanlarına Çin'den ayrılmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bu karar doğrultusunda Amazon'un Çin'deki çalışanları iki hafta boyunca evden çalışabilecek.

Google, Facebook ve Microsoft da tedirgin
Microsoft ve Facebook da çalışanlarının Çin'e seyahat etmesini yasaklayarak; Çin'deki çalışanlarına evden çalışma izni verdi. Google da bu şirketlerle aynı önlemleri almasının yanı sıra Çin'deki bütün ofislerini kapattığını açıkladı.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgın nedeniyle McDonald's ve IKEA ülkedeki tüm şubelerini; ünlü kahve zinciri Starbucks ise 2 binden fazla şubesini kapatma kararı almıştı.

Yorumlar (0)