AP'den DEAŞ kararı!

Avrupa Parlamentosu (AP), terör örgütü DEAŞ militanlarının çocuklarının geri getirilmesine karar verdi.

DÜNYA 28.11.2019, 07:56
AP'den DEAŞ kararı!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) üye devletlerine Suriye'nin kuzeydoğusundaki DEAŞ terör örgütü militanlarının çocuklarını ülkelerine almaları çağrısı yaptı. 

Avrupa Parlamentosunda (AP), Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin Suriye’deki kuzeydoğusundaki terör örgütü DEAŞ militanlarının çocuklarının geri getirilip getirilmemesi konusunda oylama yapılarak karara varıldı. Yapılan oylamada terör örgütü DEAŞ'ın militanlarının çocuklarının vatandaşı olduğu ülkeye getirilmesi yönünde 495 evet, 58 hayır ve 87 çekimser oy kullanılarak kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Suriye'deki terör örgütü DEAŞ militanlarının çocuklarının insani durumuyla ilgili "son derece endişeli" olduklarını belirtti. Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerin, “kendi aile durumlarını ve çocuğun çıkarlarını göz önünde bulundurarak” Suriye'ye taşınan vatandaşlarının tüm çocuklarını geri göndermeleri gerektiği ifade ederek yaş sınırının olmadığı vurgulandı.

Avrupa Parlamentosundan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Avrupa Birliği ülkelerinin terör örgütü DEAŞ’a katılan ailelerin çocuklarının rehabilitasyonunu ve yeniden bütünleşmesini teşvik etmesi önemlidir. Avrupa düzeyindeki koordinasyon eksikliği Avrupa Parlamentosu milletvekillerine zarar veriyor."

Çocuklar, faillerin kararlarının kurbanı!

Belçikalı AP (Avrupa Parlamentosu) Milletvekili Hilde Vautmans, terör örgütü DEAŞ militanların çocuklarının geriye getirilmesi yönünde oylamada evet yönünde oy verdiğini açıklayarak, alınan kararı desteklediğini ve DEAŞ militanlarının çocuklarının “faillerin kararlarının mağduru olduğunu” kaydetti. 

Bir başka Belçikalı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cindy Franssen ise, “Daha genel olarak, karar her çocuğun haklarının daha da güçlendirilmesini ve güvence altına alınmasını gerektirir. Koruma, tesis ve çocukların katılımı alanında büyük hedefler var. Bu tutuma umutsuzca ihtiyaç duyuluyor var” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)